Hírek, újdonságok
Termékek
Korábbi termékek
Terméktámogatás
Oktatás
Mintabolt
Gyakori kérdések
HangFesztivál
 
 

 
 

 

 
JUST do it! - Új Garry szubláda
2016-10-03
 
A Garry ELECTRONIC JUST sorozatának minden tagja koaxiális hangszórókkal épült fel. Idáig! Az idei Budapest Music Expo-n mutatkozik be a család új szubládája, ami értelemszerűen nem koax…
 

Ha ott lettél volna az idei Gitármánia táborban, akkor most értetlenül állnál a fenti hír előtt. Minek a JUST-hoz mélyláda? Két 12”-es koaxiális hangdoboz (JUST co12 modifikált) szolgáltatta a Büfé színpad teljes hangosítását, többek közt a Margaret Island, vagy a Roy és Ádám zenekarokét, és nem hiányzott a mély. Akkor minek is ez a mélyláda?

Jó tudom, mélyből sohasem elég, valószínűleg ezt gondolhatták a Garry mérnökei is, hiszen elkészült a JUST sorozat dedikált mélysugárzója a JUST s15. Az „s” betű a szubra utal, a „15” pedig a mélysugárzó átmérőjét jelöli természetesen inchben.

A szubláda pár tíz milliméter híján kocka forma, felépítését tekintve klasszikus basszreflex doboz. Az előlapon középre tették a 15”-es hangszórót, alá és fölé is reflexnyílás került a doboz teljes szélességében. Persze ezt földi halandó nem láthatja, hiszen a Garry-nél megszokott módon az egész előlapot acélrács védi, rajta az AcouFoam® hangáteresztővel, amit én –valószínűleg helytelenül- csak akusztikus szivacsnak hívok. Maga a doboz 15mm-es könnyített rétegelt lemez doboz, az alján és tetején erősített borítással. A doboz különlegesen merev kialakítását szolgálják a beépített keresztbordák. A két oldalon elhelyezkedő hordfülek a hangfal anyagából kerültek kialakításra. Az ergonómikus ívelt oldalkivágás jól illeszkedik a kézbe, nem vágja az ember tenyerét. A festés a megszokott/bevált háromrétegű, kopásálló kivitel, fekete színben.

 
 
 

A hátul található csatlakozó mező két paralel kötött négypólusú Neutrik SPEAKON. A bemenet ugyan csak a szabványos 1+,1- érintkezőket használja, azonban a 2+,2- érintkezőket is párhuzamosították, ami rendkívül hasznos, ha nagyobb rendszer egyszerű csatlakozását akarjuk kialakítani.

Alul és felül és nyolc-nyolc darab riggerpont került kialakításra, ami lehetővé teszi a mélyláda függesztését bármely installációban. Külön érdekesség, hogy a JUST s15 pont olyan széles, mint a JUST co12 fektetve, tehát a laikus által is egyértelmű, hogy a topdobozok alá akasztható a szub. Ezzel kapcsolatban még biztosan tartogat meglepetéseket a Garry, hiszen meglátásomat hamiskás mosoly kíséretében nem kívánták kommentálni…

Természetesen a hagyományos, padlóra állított elrendezést is támogatja a mélykomplexum, a tetejébe szerelt menetes hangfalállvány adapterrel.

Meg kell, hogy hajoljak a mélyládák szerelmesei előtt, valóban új dimenziók nyílnak meg, ha a JUST bármelyik topját ezzel a szubbal egészítjük ki. Önállóan is kiváló mélyhangokat hallasz, együtt azonban megmozdulnak a belső zsigerek is: érezni kezded a zenét. Hirtelen kiteljesednek a szubok, meggyőzővé válik a lábdob, és benned, rajtad dübörög a basszusgitár is. Persze a jó és gyors mélyekhez elengedhetetlen egy kiváló végfok is, de a Garry Powercube sorozatból bátran választhatunk azt is.

A teljes JUST sorozat megtekinthető a Budapest Music Expo-n október 7-9-ig a G21-es standon.

És a műszaki adatok szerelmeseinek:

JUST 115S - 15” bass-reflex hangdoboz

Méretek: 515x510x620mm
Anyaga: 15mm nyír rétegelt lemez
Tömeg: 29.6kg
16 x M8 függ. pont
M20 menetes állványadapter
Frekvenciamenet: 42Hz – 2000Hz
Üzemi frekv. tartomány: 40Hz – 250Hz
Impedancia: 8 ohm
Névleges terhelhetőség (AES): 350W
Folyamatos program telj. (Cont. Prog. Power): 700W
Érzékenység: 99dB /1W/1m

Andrásik Remo (forrás: musicmedia.hu)

 
 
vissza