Hírek, újdonságok
Termékek
Korábbi termékek
Terméktámogatás
Oktatás
Mintabolt
Gyakori kérdések
HangFesztivál
 
 

 
 

 

 
Megújul a Powercube digitális végfokcsalád
2011-03-24
 
A PC sorozat sikere megjelenése óta töretlen. Kisebb műszaki változtatások rendre előfordulnak egy termék gyártása során, most azonban eljött az ideje, a "ráncfelvarrás"-nak...
 
 

A Powercube család életében a 2011-es modellváltozat a legszembetűnőbb változást a külsejében hozza. Az előlap egy markáns rácsot kapott, amely mögé került a kényszerhűtés szűrőbetétje. A megszokott kezelőszervek (hálózati kapcsoló, hangerőszabályzók) és visszajelzők (mindkét csatornán 5 szegmenses kivezérlés jelző, Protect LED-ek, Ready LED, Temp LED) kaptak ismét helyet az előlapon, természetesen új dizájnnal. A sorozat három tagja már a jellegzetes szellőzőrács szinéről is messziről felismerhető: A PC1004 borvörös, a PC1504 indigókék, a PC2008 metálszürke fényezést kapott. A doboz maradt hagyományosan fekete.

A készülék külső méretei nem változnak, 2HE magasságban és fél rack méret szélességben készülnek. A fix hálózati kábel helyett IEC csatlakozót kapott a hátlap, emiatt a hátsó elrendezés némileg változott. A két bemeneti XLR aljzat közé került a besüllyesztett üzemmód választó kapcsoló (STEREO/BRIDGE), míg a hűtőventillátor kimeneti rácsának másik oldalán található a két Speakon hangfal kimenet.

Nem csak a külső, de a belbecs is változik. Teljesen új vezérlőkártyát kapott a végerősítő modul, aminek következtében tovább csökkent a végfokok eddig is alacsony a torzítása, és javult a jel/zaj viszonya. A beépített védelmi funkciókat (termikus-, kimeneti túláram-, és nagyfrekvenciás-védelmek) is újrahangolták, így pl. a végfokok limiterének bevatkozása is más karakterisztikát kapott. Az új vezérlőkártya bevezetése a 2011-es modelleknél folyamatos lesz, elsőként a PC1504-esben jelennek meg.

A teljesítmény kiosztás változatlan (győztes csapaton ne változtass!): A PC1004 2x500W/4ohm, a PC1504 2x750W/4ohm, a PC2008 2x1050W/8ohm teljesítmény leadására képes.

 

Az új PC sorozat adatlapja (PDF) Klikk ide!

 
 
vissza