Hírek, újdonságok
Termékek
Korábbi termékek
Terméktámogatás
Oktatás
Mintabolt
Gyakori kérdések
HangFesztivál
 
 

 
 

 

 
Húsz év 2009-03-14
 
1989 eleje volt még, iszonyú hideg január végi, vagy február eleji hajnal. Nem is emlékszem pontosan, mikor, az a hideg hajnal viszont a csontjaimba hatolt, érzem ma is. Hajnal négykor már a cégbíróság előtt álltam sorba, intézni a papírokat. Akkor még ez volt a módja. Nem sokkal később, március  idusán egy kamaszkori álom hivatalossá vált: megalakult a Garry ELECTRONIC. Március 15-e a hivatalos dátum, ám semmi  szándékosság nem volt benne. Akkor 15-e még nem volt ünnepnap, s az ügyvéddel azt beszéltük meg, hogy a hónap közepén induljon a cég. A következő évtől viszont pirosbetűs ünnep lett...

Hangszórót csinálni viszonylag egyszerű  dolog. Gyártani, az már kicsit  bonyolultabb. Ott minden hangszórónak egyformának kell lennie, ahhoz már komoly technológia szükségeltetik. A szocialista nagyipar romjain ezt megteremteni nem volt könnyű feladat. 1990 előtt az volt a bevett szokás, hogy minden cég minden alkatrészét saját maga gyártotta. Mi tudatosan szakítottunk ezzel a megoldással. Két oka is van annak, hogy mind a mai napig beszállítókkal dolgozunk. Az egyik, hogy a minőséget így könnyebb betartatni, a másik, hogy sokkal gyorsabban lehet  technológiát váltani.

Természetesen a piaci nyitással megnőttek a lehetőségeink a minőség javítására, de egyszersmind a versenyt is fel kellett venni a sokkal fejlettebb gyártási kultúrát  képviselő külföldi cégekkel. Hála a folyamatos innovációnak, ma már minden alkatrészünk világszínvonalú. Az is igaz, hogy a világ négy tájáról származnak.

Köszönhetően a gyártást végigkísérő minőségellenőrzésnek, a folyamatos fejlesztések , mára a Garry név összeforrott a minőséggel. A jól ismert logó, az "ágaskodó  ic szimbólum" a megbízhatóság jelképe.

Csendes ünnep ez a mostani, a huszadik. Csendes, mert amúgy sem szokásunk hangosan ünnepelni, meg talán nem is volna  ildomos ezekben a vészterhes időkben.

Azért érdemes megállni egy pillanatra, s visszatekintve "elmerengni régmúlt időkön", aztán felgyűrni az ingújat, s nekigyűrkőzni a következő húsz évnek!

Ehhez kívánok minden kedves partnerünknek erőt, egészséget, megköszönve az eddigi együttműködést! És természetesen ezt kívánom magunknak is a következő húsz (mit húsz, száz!) évre.

Boldog szülinapot Garry!

Hermann  János


Nézegessen képeket a Garry ELECTRONIC archívumából. A képeket papírképekről scanneltük be, ezidáig senki nem láthatta még!
 
 
vissza